Vanilla

Vanila je jedan od najpopularnijih i najraznovrsnijih okusa na svijetu, koristi se u raznim jelima, pićima, pa čak i kozmetici.

Esencija vanile je jedna od najčešće korištenih aroma na svijetu i lako je shvatiti zašto. Ne samo da vanila poboljšava okus, već ima i niz korisnih učinaka na zdravlje!


Vanilla

extrakt

PROVA nudi ekstrakte vanile različite topivosti pogodne za sve vaše proizvode bilo hrane ili pića. Naš portofolij ekstrakata vanile dizajniran je da zadovolji vaše potrebe u pogledu ukusa, certificiranja, a također nudi i niz održivih proizvoda posvećenih podršci Madagaskaru.


Provanil®

Uz našu jedinstvenu tehnologiju PROVA je razvila vašu alternativu vanilinu i etilvanilinu. Provanil® je dizajniran za proizvode bogate mastima – kao što su čokolada i peciva – a dostupan je i u prirodnom obliku. Provanil® sadrži premaz od uljne smole što mu daje bolju temperaturnu otpornost i bolju topljivost od vanilina.


Vanila ekstrakt

na kakao puteru

Proizvod posvećen industriji čokolade. Kakao puter, koji je već dio sastava čokolade, omogućava laku ugradnju ekstrakta vanile, u brzoj i homogenoj topivosti, uz zadržavanje originalne teksture čokolade.


Vanilla

u prahu

Vanila u prahu unosi ukus i izgled mahune vanilije u proizvode kao što su jogurt, sladoled ili pekara. Prašak je 100% prirodan i dostupan u različitim certifikatima ili veličinama zrna.