Proizvodi

Zatupnik za BiH danske kompanije Chr. Hansen koja proizvodi prirodne ingredijente za hranu i piće.
Kompanija je jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača mikrobioloških kultura - startera, probiotika,
enzima i prirodnih boja – koji se koriste u mljekarskoj i mesnoj industriji.

Mliječne mikrobiološke starter kulture

Bakterijske kulture, poznate kao mliječne starter kulture, se koriste u proizvodnji jogurta, kefira, pavlake, sireva i drugih mliječnih proizvoda, te se njihov razvoj prati u kontroliranim uslovima. Tokom samog procesa fermentacije (proizvodnje) starter kulture daju proizvodu određene osobine poput kiselosti (pH), okusa, mirisa, gustoće itd. u zavisnoti od proizvoda koji se pravi. Takođe, starter kulture imaju ulogu konzervansa, te poboljšavaju samu nutritivnu vrijednost proizvoda.

Mesne mikrobiološke starter kulture

Mesne mikorbiološke kulture predstavljaju kombinaciju mliječnokiselinskih bakterija i vrsta roda Staphylococcus. Dodavanjem mesnih mikrobioloških starter kultura u proizvode, kao što su kobasice, osigurava se proizvodnja sigurnog i jedinstvenog proizvoda. Ovim „modernim“ načinom proizvodnje fermentiranog mesa postiže se proizvod s boljim okusom, dužim rokom trajanja i većim stepenom sigurnosti za potrošaće.

Sirila, Afilact i boje

Velike i male mljekare će zadovoljiti potrebe našim bogatim asortimanom sirila, sirnih premaza i boja dostupnih u raznim količinama i koncentracijama kao tekućina ili u granulama. Proizvođači sira imaće koristi od naše stručnosti u odabiru optimalnog koagulanta, boje i premaza kako bi zadovoljili svoje specifične zahtjeve. Takođe, nudimo sertifikate za halal, košer i organske proizvode, kao i one prikladne za vegetarijansku ishranu.