Najnovija generacija FreshQ® kultura omogućuje industriji da napreduje

Pomozite u izgradnji održivije budućnosti hrane uz biozaštitu mliječnih proizvoda uz pomoć fermentacije i upotrebom FreshQ® kulture – sada također dostupno za raznovrsniji niz proizvodnje, skladištenja i hladnog lanca.

Kao potrošači, svi smo otvorili frižider da bismo otkrili da je hrana pokvarena, bilo da je u pitanju buđava pavlaka, pokvareni bijeli sir ili – još gore – neotvorena pakovanja jogurta čiji je rok trajanja istekao. Iako dodavanje određenih umjetnih sastojaka u hranu može riješiti neke od ovih problema, oni također predstavljaju nove probleme. Kako potrošači postaju svjesniji svog zdravlja, sve više njih nastoji izbjeći ove vrste aditiva u svojoj hrani.

Šta FreshQ može učiniti za tebe?

Produžite rok trajanja
FreshQ® i fermentacija može pomoći da mliječni proizvodi budu duže svježi, dajući vam konkurentsku prednost i pomažući vam da postanete preferirani partner za trgovce na malo.

Svježina koja traje
Mnogo toga se može dogoditi između tvornice i kuhinjskog stola. Koristite FreshQ® kulture i fermentaciju kako biste osigurali da proizvod ostane onakav kakav ste ga napravili – čak i nakon što se proizvod otvori.

Preuzmite kontrolu
Iako je za izgradnju snažnog brenda potrebno vrijeme i trud, sve se može ugroziti u jednom trenutku. Pomozite u preuzimanju kontrole nad rizicima od kvasca i plijesni uz FreshQ® i fermentaciju i smanjite broj potencijalnih pritužbi na kvalitetu koje se mogu pojaviti.

Budite prirodni
Poboljšanje kvalitete i dosljednosti s FreshQ® kulturama i fermentacijom može vam pomoći da zadovoljite potražnju tržišta za proizvodima napravljenim s manje umjetnih sastojaka.