Mesna industrija

Mesna industrija

Chr. Hansen je bio među prvim kompanijama koje su proizvodile mesne kulture, a danas se smatramo svjetskim liderom u proizvodnji i primjeni kultura. Kroz našu dugu istoriju u mesnoj industriji, stekli smo jedinstveno znanje o tehnologijama koje koriste naši kupci.

Uspjeh Chr. Hansenove mesne kulture zasnivaju se na potražnji za ujednačenim prehrambenim proizvodima i visokom nivou sigurnosti hrane. Naše kulture će eliminisati uticaj nekontrolisane autohtone flore i obezbediti traženi kvalitet hrane – od serije do serije.

Mesna industrija

MLIJEČNA I MESNA ALTERNATIVA

Ispuniti potražnju potrošača za ukusnim, zdravim i održivim opcijama na bazi biljaka Chr. Hansen je proveo skoro 150 godina iskorištavajući snagu prirode kako bi pomogli proizvođačima da kreiraju hranu koja

Pročitaj više >>
Mesna industrija

Bioprotektivne zaštitine kulture

Bioprotekcija mesnih proizvoda i gotovih jela je sve učestalija u današnje vrijeme. Današnji potrošači žele stabilnije proizvode i maksimalnu sigurnost hrane te u isto vrijeme kratak popis sastojaka bez kemikalija.

Pročitaj više >>
Mesna industrija

Starter kulture za brzu fermentaciju

Mesne starter kulture igraju ključnu ulogu u sigurnosti fermentiranih kobasica, jer su odgovorne za fermentaciju i posljedično pojačano sušenje kobasica. Stoga Chr. Hansen nudi starter kulture za brzu fermentaciju. Chr.

Pročitaj više >>