Kontrola antibiotksih reziuda u mlijeku pomoću MilkSafe™ uređaja

MilkSafe™ uređaja

Novi asortiman kompleta za testiranje antibiotika omogućava svim igračima u lancu vrijednosti mlijeka da ispune sve veće zahtjeve potrošača i globalno zakonodavstvo za sigurnost hrane.

MilkSafe™ asortiman visokokvalitetnih testova i opreme otkriva najčešće ostatke mliječnih antibiotika. Svi testovi su potvrđeni od strane eksterne laboratorije treće strane (ILVO1) i mogu se koristiti u svim tipičnim scenarijima testiranja.

“Kit” za testiranje MilkSafe™ je jednostavan, pouzdan i lak za korištenje. Sve što trebate učiniti je inkubirati i interpretirati rezultate – bilo vizualno ili putem čitača.

MilkSafe™ oprema i digitalne usluge omogućavaju testiranje antibiotika na različitim lokacijama:

  • Na farmi: Mini inkubator omogućava farmeru da vizuelno interpretira i brzo kontroliše ostatke antibiotika u mlijeku.
  • Na kamionu: Prenosni čitač omogućava precizno testiranje ostataka antibiotika tokom transporta mlijeka. U kombinaciji s aplikacijom MilkSafe™, rezultati testa se pohranjuju u rješenje za upravljanje podacima zasnovano na oblaku, pružajući sljedivu dokumentaciju i transparentnost.
  • U laboratoriji: Desktop Reader i Data Manager (PC softver koji prenosi podatke sa Desktop Reader-a na PC) omogućavaju tumačenje testova na antibiotike zasnovano na čitaču.